Известие

Collapse
No announcement yet.

Воден радиатор-нов, но какъв.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Воден радиатор-нов, но какъв.

Трябва да го сменя, след няколко месеца с лек теч, днес вече не издържа, и сега въпроса е каква марка да е, защото явно това влияе на цената? Оригинален може би Валео или най-евтиния друг? Малко помощ ще е полезна при избора ми.
    sigpic
    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
    0889 636 093

колега незнам дали са еднакви радиаторите ни,но аз сложих турски марката немога да се сетя за 150 лв!вече месец съм със него и всичко си е ок!имаше и китайски и фреснки радиатори пъртвият 180лв,вторият 240-250лв когато ми ги извадиха всичките не видях никва разлика между трита!според мен не винаги цената определя качеството!
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Вече съм с нов радиатор, каква марка не видях даже, 200лв., сега обаче перката не иска да включва и ще търся реле, че се е прецакало, явно това е станало онзи ден, но не вярвам това да е помогнало радиатора да протече, само двапати ми загря до 110, без да включи перката, и яко парно и охлади.
      sigpic
      0889 636 093

Comment

провери да размърдаш буксата която е на самата перка!моята така ми направи проблем и сега съм я побългарил със "свиска опашка"(хахах) да държи за по добър контакт
        alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Реостатчето може да се е повредило като сте прехвърляли перката на новия рад - често става......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Така значи релето е здраво, пробвах и с друго, когато дадох на късо двата кабела който отиват в реостата при радиатора перката се включва на определените градуси и спира след като се охлади, което е странно за мен, мислех, че ще върти непрекъснато перката, сега ще сменя този температурен датчик на радиатора и ще видим.
            sigpic
            0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
              Така значи релето е здраво, пробвах и с друго, когато дадох на късо двата кабела който отиват в реостата при радиатора перката се включва на определените градуси и спира след като се охлади, което е странно за мен, мислех, че ще върти непрекъснато перката, сега ще сменя този температурен датчик на радиатора и ще видим.
              Е, така е, щото и компа участва малко

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                Мини през Лисан или някой с АЛфадиаг да ти направи тест дали двете степени на перката се пускат от екуто без проблеми, и оттам нататък търси причините, така да си купуваш излишни части не върви.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Да използвам темата...

Имам лек теч на антифриз ( от както го смених ) и за около 600км пробег изчезна около 700гр.
                  Има ли смисъл да слагам някаква добавка и ако имате добри впечатления , ще се радвам да ми препоръчате някаква марка.

Иначе гледам в AXN-Auto е 200лв радиатора...

Comment

Да слагаш добавка за мен е като да подържаш жив някой дето е въпрос на време да умре - по добре търси причината....

Comment

На много добро място е
                      Но явно събота ще се позанимавам и ще поразглобя това - онова, да достигна до проблема, а друг е въпроса дали ще е поправимо...

Comment

Радиатора ли ще сваляш?

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Да слагаш добавка за мен е като да подържаш жив някой дето е въпрос на време да умре - по добре търси причината....
                          И аз имах лек теч, сложих една добавка прахообразна, отворих да духа максимално топло. Сега нямам проблеми вече

Comment

Мда, и аз имах теч, дето не го знаех къде е, гъзих се, кьорих се, надувах с 2 атмсф цялата система и я държах 24 часа така, сложих добавка, сложих още една, но все си се губеше течност - докато след 3-4 месеца един ден на път за СФ жената невинно попита - "Тази вода нормално ли е да ми е в краката"......

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Мда, и аз имах теч, дето не го знаех къде е, гъзих се, кьорих се, надувах с 2 атмсф цялата система и я държах 24 часа така, сложих добавка, сложих още една, но все си се губеше течност - докато след 3-4 месеца един ден на път за СФ жената невинно попита - "Тази вода нормално ли е да ми е в краката"......
                              Ами братле - имаш Алфа с джакузи за нежни крачета. Супер екстра

Comment

Working...
                              X